Lexa

14 jaar geleden is Lexa.nl van start gegaan en is tegenwoordig één van de bekendste datingsites van Nederland. Lexa.nl is naar eigen zeggen verantwoordelijk voor 35.000 dates per week en is daarmee de grootste en meest succesvolle datingsite van ons land. Lexa.nl bestaat uit honderdduizenden unieke profielen van singles in Nederland.

Lexa, de nummer 1 datingsite. #LoveYourImperfections

 • Datingsite met de meeste bezoekers van Nederland
 • Keurmerk Veilig Daten
 • Algemene datingsite met een breed publiek
 • Lexa Borrels & Single Events
 • Gratis aanmelden
 • Redelijke prijzen

lexa

Profielen op Lexa.nl

Het aanmaken van een profiel bij is gratis en eenvoudig. Het feit dat Lexa zoveel dates per week verzorgt betekent uiteraard niet dat deze alle uitlopen op een relatie, desondanks blijkt uit de cijfers dat er bijzonder veel succes wordt geboekt. Hoeveel leden deze dating site heeft is niet bekend. Deze datingwebsite maakt géén gebruik van een persoonlijkheidstest.

Je hebt in je profiel, ook als gratis lid, erg veel opties om je aan andere singles te presenteren. Foto’s toevoegen, uiterlijke kenmerken en andere standaard zaken. Maar ook favoriete filmgenre, muzieksmaak et cetera. Via een handige voortgangsbalk zie je in hoe verre je jouw profiel compleet hebt gemaakt.

Met de app kun je met de ‘around me’ singles in jouw regio vinden. De shuffle-functie lijkt erg op Tinder; zeg ja of nee tegen voorgestelde singles.

Inschrijven

Nadat je je hebt ingeschreven kan je aan de slag met je profiel. Je kan gratis je profiel aanmaken, foto’s plaatsen en profielen bekijken. Vind je iemand interessant, dan zijn er meerdere mogelijkheden om dit kenbaar te maken door bijvoorbeeld een flirtberichtje te sturen. Bezoek Lexa.nl

Gebruiksvriendelijkheid

Deze datingsite is redelijk gebruiksvriendelijk en overzichtelijk wat het makkelijk maakt om contacten te leggen met andere singles die aangemeld zijn. Wel zijn er erg veel opties. De site beschikt over een uitgebreide zoekfunctie waarmee je gerichter kan zoeken naar personen. Deze zoekfunctie is soms wel vrij onduidelijk. Af en toe pakken de filters die je hebt toegevoegd niet. Een minpunt wat ons betreft.

In contact komen met andere singles kan door middel van een flirtbericht, de chatservice genaamd Lexa-messenger of van de mogelijkheid tot het creëren van een persoonlijke quiz. Er is ook een matchservice die voor jou opzoek gaat naar singles die overeenkomen met jouw matchcriteria, het resultaat hiervan krijg je toegestuurd via een email.

Betrouwbaarheid

Lexa bestaat al meer dan 14 jaar is qua bezoekersaantallen de grootste datingsite van Nederland. Dus wat dat betreft hebben ze een naam hoog te houden. Lexa is zowel aangesloten bij Thuiswinkel.org en beschikt ook over het datingkeurmerk.

Lexa app

Stuur berichten, chat en flirt met de leukste singles. Er is een datingapp voor zowel Iphone, Android als Windows Phone. Je kunt de app kosteloos downloaden en inloggen met je accountgegevens. Ben je nog geen lid? Dan kun je je ook in de app registreren.

Lexa kosten abonnement

 • 1 maand €24,99
 • 3 maanden €16,99 per maand
 • 6 maanden €9,99 per maand

Vrij schappelijke prijzen in vergelijking met datingsites als bijvoorbeeld Elite Dating en Parship.

Wanneer er gekozen wordt voor een abonnement van 3 of 6 maanden betaal je het totaalbedrag in één keer met bv. iDeal, Creditcard of PayPal. Je abonnement wordt automatisch aan het einde van de gekozen periode verlengd met één maand tegen de daarvoor geldende tarieven.

Acties en kortingen

Met regelmaat heeft Lexa bepaalde acties zoals 3 dagen gratis gebruik maken van een Full Membership. Bekijk zo nu en dan de sectie “Acties” op deze website om te zien of er dergelijke acties zijn.

Lexa opzeggen

Minstens 48 uur voor het aflopen van uw abonnement. Opzeggen kan na inloggen op uw profiel via de instellingen. Bellen is ook mogelijk.

Bedrijfsgegevens

Lexa maakt onderdeel uit van Meetic.
Adres hoofdkantoor Meetic: v, BP 109, 92106
Boulogne Cedex, Frankrijk.
Telefoonnummer: 020-5203880 (Beperkt bereikbaar op dinsdag en donderdag van 10:00 t/m 12:00)
www.lexa.nl
Customer Care Team (NL) e-mailadres: [email protected]

Social Media

Lexa op Facebook
Lexa op Twitter
Lexa op Instagram
Lexa op Pinterest

lexa intro

Evenementen

Lexa vindt het belangrijk dat singles elkaar ook buiten de website om kunnen ontmoeten, zonder dat zij elkaar al kennen. Op de informele Lexa borrels, die in diverse grote steden worden gehouden, kun je op een avond veel interessante mensen leren kennen. Redenen om aan de events mee te doen zijn er genoeg:

 • 1 op de 2 personen heeft er een date aan overgehouden
 • Je mag een vriend of vriendin meenemen (hoeft geen lid te zijn)
 • De sfeer is gezellig en informeel.

Op de website vind je een agenda-overzicht van bijvoorbeeld de borrels en sports & games uitjes, en zie je gelijk hoeveel singles hebben toegezegd te komen. Andere events zijn bijvoorbeeld kookworkshops en musea-bezoek. Niet voor niets is dit ‘niet zo maar een datingsite’.

Vind je het belangrijk dat een datingsite ook offline actief is met het organiseren van evenementen? Dan is ook Relatieplanet misschien een optie voor je. Zij organiseren grootschalige single-feesten in Hoofddorp.

Klachten over Lexa

Op datingvergelijkers staan genoeg klachten over deze site te vinden. Als niet-betalend lid krijg je meldingen dat er interesse in je is. Die berichten kun je niet lezen zonder te betalen. Betaal je, blijken de interesse-berichten te verstommen. Problemen met automatische verlenging. Stopzetten van automatische incasso’s en lidmaatschap is nogal ingewikkeld. Lelijk zijn ook de reclamebanners die op deze datingsite te vinden zijn. Een overschot aan laag opgeleiden, lezen we ook. Het startscherm is veel te druk, met veel te veel opties. Ook hapert de zoekfunctie om de haverklap.

Lexa Commercial

Lexa adverteert niet alleen op het internet maar ook op radio en tv. Wellicht heb je weleens een reclame gezien van deze dating site op de tv. De laatste campagne heette #LoveYourImperfections; het is juist charmant om niet ‘perfect’ te zijn. Onderstaand reclamespotje hoort bij die campagne. Goed gevonden of niet?

Onderaan kun je gebruikerservaringen lezen van daters die reeds ervaring met deze dating site hebben. Je kunt ook zelf je eigen review achterlaten. We zijn benieuwd naar je ervaringen, zowel positieve als negatieve. Klachten en opbouwende kritiek zijn welkom. Wat vind je van de mogelijkheden van deze site? Ben je wel eens naar een Lexa borrel geweest en zo ja, hoe was dat? Zou je deze site aanraden aan andere singles?

Gratis inschrijven op Lexa

Lexa reviews en ervaringen (2)

 1. AUTHORAnne

  on 26 juni 2021 at 23:03 - Beantwoorden

  Lexa is me erg tegen gevallen. Helpdesk wordt geadverteerd als 24/7, maar bijkt in de praktijk vaak 48 uur te duren voor je antwoord krijgt. De dagelijkse 100 suggesties zijn zogenaamd aangepast aan je zoekprofiel, maar ik kreeg minstens 60% niet tot laaggeschoolde kandidaten te zien, terwijl ik HBO/WO had aangegeven.

  Ook kwamen er vaak dezelfde profielen in terug. Dat was ook zo bij mensen die zich ‘net aangemeld’ hadden: op een gegeven moment ga je zelfs kandidaten herkennen! Dat is dus echt bedrog.

  Er wordt niet gescreend. Ik ben 49 en kreeg bijna dagelijks mailtjes van jongens die mijn kinderen zouden kunnen zijn. Daar heb je Tinder voor, op een website waar je voor moet betalen heb ik daar geen zin in.

 2. AUTHORRobert

  on 20 maart 2015 at 19:15 - Beantwoorden

  Prima datingsite… Ik ken Lexa via tv en radio, dit zegt al genoeg over een datingsite. Dit zegt al genoeg over de betrouwbaarheid van een datingsite, zeker in combinatie met thuiswinkel.org certificatie en het datingkeurmerk.

Plaats een review / deel je ervaring

Heb je zelf ervaringen met deze of andere een datingsite? Laat dan een review achter, op deze manier wordt het vergelijken van datingsites nog makkelijker in de toekomst.