OkCupid

OkCupid is een internationale gratis datingsite. Via speelse, prikkelende vragen wordt er via mathematische berekeningen bekeken met welke singles je goed matcht. Je kunt kosteloos berichten lezen en versturen. Wel zijn er een paar betaalde extra’s, waarbij je anoniem kunt browsen, op ‘aantrekkelijkheid’ kunt zoeken en zien wie jouw profiel geliked hebben. Zeer sterk systeem waar ook best een aantal Nederlanders lid zijn. Deze site is echter vooral interessant voor singles die een buitenlandse date zoeken.

OkCupid: naar eigen zeggen de ‘beste gratis datingsite ter wereld’.

 • Gratis datingsite met enkele betaalde premium opties.
 • Berichten lezen en versturen kan gewoon zonder te betalen.
 • Krijg nauwkeurigere matches naarmate je meer vragen beantwoordt.
 • Onze meest lovende review in de categorie gratis datingsites.
 • Gratis aanmelden.
 • “The Google of online dating” – volgens de krant The Boston Globe.

okcupid voorpagina

Inschrijven

Aanmelden kan met je Facebook-account of gewoon met een werkend mail-adres. Let op: de site is geheeld Engelstalig! Hierna volgen enkele vragen, zoals ‘hoe zou je beste vriend jou omschrijven?’ en ‘ben je een ochtendmens?’. Ook wordt er geïnformeerd of je van horrormovies houdt en of je iemand die weleens drug gebruikt zou daten. Klink allemaal heel random, maar OKcupid is een datingsite die gebaseerd is op wiskundige modellen. Deze vragen zijn dus vast ergens goed voor en worden absoluut meegenomen in de zoektocht naar jouw perfecte date.

Hierna wordt het echt interessant. Je krijgt een flink aantal profielfoto’s van, in mijn geval, vrouwen te zien. Aan jou de taak om er 3 uit te kiezen die je aanspreken. Het match-systeem van OkCupid leert van deze keuzes.

OkCupid Dashboard

Vervolgens kom je in eigen dashboard terecht. Hier vind je een overzicht van singles, in mijn geval vrouwen, die in je omgeving wonen. Verder zie je een matching-percentage staan (niet ongebruikelijk bij datingsites), maar ook een ‘enemy percentage’. Dit is gebaseerd op de random vragen die je eerder moest beantwoorden. Had je bijvoorbeeld ingevuld dat je een ochtendmens bent, dan zullen vrouwen die zich avondmens noemen voor een zeker percentage een ‘vijand’ zijn. Het op wiskunde gebaseerde systeem van OkCupid rekent dus niet alleen uit in hoeverre je wél bij iemand past, maar ook in welke mate je juist niét met iemand matcht. Bezoek OkCupid.com

Bovenin je dashboard zie je 2 icoontjes. Via het eerste icoon kun je zien wie je profiel bezocht hebben. Onder het tweede kun je zien welke singels jouw profiel geliked hebben. Dit kun je echter alleen zien als je een A-list abo neemt. Zelf zou ik erg nieuwsgierig zijn wie mij leuk vinden, dus ik zou wel geneigd zijn zo’n abonnement te kopen.

Profielen

Op je datingprofiel is plek voor meerdere foto’s. Als je zelf nog geen foto hebt geplaatst kun je in andere profielen slechts één foto zien. Als je een Instagram account hebt kun je dat ook aan je profiel koppelen.

Je krijgt een flink aantal multiple choice vragen binnen verschillende themas voorgelegd. Enkele voorbeelden:

 • Vind je computerspelletjes kinderachtig?
 • Beschouw je jezelf als een lastige/kieskeurige eter?
 • Ga je graag naar pretparken?
 • Wil je alles weten van iemand’s verleden?
 • Geloof je in wonderen?

Hoe meer vragen je beantwoord, hoe meer matches je ‘unlockt’. Het systeem kan dan namelijk beter berekenen wie er nog meer bij je zou kunnen passen.

Verder biedt je profiel erg veel ruimte aan vrije tekst. Beantwoord vragen als ‘Favorite books, movies, shows, music, and food’, of ‘The six things I could never do without’. Zowel de profielen als het matchingsysteem zijn dikke pluspunten van OkCupid.

okcupid logo

Gebruiksvriendelijkheid

Deze dating site is uitermate gebruiksvriendelijk, op voorwaarde dat je de Engelse taal machtig bent natuurlijk. Het aantal opties is in het begin misschien wat overweldigend, maar als snel zal blijken dat er wel logica in zit. Je treft af en toe en reclame-banner, maar de site moet ergens van betaald worden natuurlijk.

Verder zijn de vragen speels, prikkelend en houden het internetdaten interessant. Echte minpunten op het gebied van gebruikersgemak heb ik niet gevonden.

Betrouwbaarheid

Deze datingsite maakt een zeer betrouwbare indruk. Het is duidelijk waarmee het geld wordt verdiend en wat de kosten zijn. De vragen, testen en profielopties lijken met liefde te zijn samengesteld, en met het doel single mannen/vrouwen echt bij elkaar te brengen.

Vanwege de hoeveelheid aan info die je dient in te vullen zal het aantal fakers en oplichters hopelijk lager liggen dan op vergelijkbare datingsites. Wij zien uiteraard jouw ervaringen graag tegemoet (zie onder).

App

Het downloaden van de dating app kost geen geld. Je kunt gewoon inloggen met je accountgegevens. Wel zijn er in-app aankopen beschikbaar (Boost / A-list) om je profiel beter zichtbaar te maken voor andere singles.

Social Media

OkCupid op Facebook
OkCupid op Google+
OkCupid op Twitter

OkCupid kosten A-list (premium functies)

 • 1 maand $19,95
 • 3 maanden $14,95 per maand
 • 6 maanden $9,95 per maand

De A-list functies zijn onder andere: uitgebreider zoeken, onzichtbaar blijven als je profielen bezoekt, en zien wij jouw datingprofiel leuk vindt.

Verder kun je Boosts kopen, waarbij je profiel meer onder de aandacht valt, bv onder de rubriek Quickmatch.

 • 10 boosts $1,69 per stuk
 • 5 boosts $1,89 per stuk
 • 1 boost $1,99

Check altijd de actuele prijzen op de website. Zijn bovenstaande kosten niet meer actueel? Stuur ons een bericht.

Acties en kortingen

Geen kortingsacties/coupons bekend. Je krijgt korting op de maandelijks kosten als je een abonnement van langer dan 1 maand afsluit. Bij drie maanden krijg je bijvoorbeeld 25% korting op de maandprijs. Ook boosts zijn goedkoper naarmate je er meerdere tegelijk aanschaft. Toen ik na 3 dagen geen A-list abo had gekocht kreeg ik een aanbieding met 20% korting, 24 uur geldig.

OkCupid opzeggen

Log in en ga naar ‘settings’. Rechtsonder kun je kiezen voor ‘Disable Account’ (als je hier voor kiest kun je op een later moment weer doorgaan met internetdaten). Je kunt ook kiezen voor ‘Delete Account’. Dan wordt je OKC account permanent verwijderd.

Bedrijfsgegevens

Geen adres bekend; HQ gevestigd in New York City
Geen telefoonnummer bekend
Geen mailadres bekend, wel een feedback formulier
www.okcupid.com

Klachten over OkCupid

Logischerwijs zijn er weinig klachten over OkCupid. Als iets gratis is zijn mensen minder snel geneigd hun gal te spuwen. Maar dit is dan ook gewoon een zeer goede datingsite. Voor Nederlanders is het jammer dat het aantal Nederlandse single dat hier lid is niet heel hoog ligt. Ongeduldige mensen zullen wellicht vinden dat de hoeveelheid vragen die je moet beantwoorden wat aan de hoge kant ligt. Hen verwijzen we graag naar Lexa of Relatieplanet voor een snelle date.

Onderaan kun je gebruikerservaringen lezen van daters die reeds ervaring met deze internationale datingsite hebben. Je kunt ook zelf een review achterlaten. We zijn benieuwd naar je ervaringen met OkCupid, zowel positieve als negatieve. Klachten en opbouwende kritiek zijn welkom. Wat vind je van de kosten voor de premium/A-list opties van deze datingsite? Is het aanbod van Nederlandse singles hoog (genoeg)? Wat vind je van het matching- en enemy-systeem van deze dienst? Zou je OK Cupid aanraden aan andere lezers?

Gratis inschrijven op OkCupid

OkCupid reviews (1)

 1. AUTHORRepelsteeltje

  on 30 december 2016 at 23:12 -

  Veel scammers, pas op!
  En OKC doet er hélemaal niets tegen als je ze rapporteert.