Dating voor hoger opgeleiden

Ben jij een hoog opgeleide single en verwacht je een vergelijkbaar opleidingsniveau van je toekomstige partner? Schrijf je dan in op een datingsite voor hoger opgeleiden. Op deze pagina vind je datingsites welke zich richten op singles met een afgeronde HBO opleiding of hoger. Hier kom je dus enkel mensen tegen met een bepaalde levensstandaard. Sommige datingsites voor hoger opgeleiden proberen door middel van persoonlijkheidstesten jouw match te vinden, kost even wat tijd om in te vullen, maar de matches zijn dan ook zeer gericht! Probeer het zelf, inschrijven op deze datingsites gratis!

  • Alleen voor hoger opgeleiden
  • Alleen maar betrouwbare datingsites
  • Op elke datingsite kan je je gratis aanmelden
  • Match4me en e-Matching zijn ‘goedkoop’, EliteDating en Parship ‘duur’
Match4Me
(4 / 5)
Gratis aanmelden
Match4Me is een datingsite welke zich richt op hoger opgeleide singles (HBO / WO). Deze datingsite bestaat sinds 2001. Match4Me heeft naar eigen zeggen 45% mannen en 55% vrouwen in haar database staan. Inschrijven bij Match4Me is gratis, je kan een profiel aanmaken, tot 5 foto's van jezelf plaatsen, profielen van andere leden bezoeken, en berichten sturen.
Ematching
(4 / 5)
Gratis aanmelden
Ematching.nl is de grootste datingsite voor hoger opgeleide mannen en vrouwen in Nederland. Hier vindt je academici en hbo’ers die allen op zoek zijn naar een langdurige relatie. Het inschrijven is volledig gratis en is ook zo gebeurd. Alle profielen worden handmatig gecontroleerd. Er is een unieke kennismakingsactie, waarbij de eerste 3 gemaakte contacten gratis zijn.
Parship
(3 / 5)
Gratis aanmelden
Parship stelt niet zomaar singles aan elkaar voor, hiervoor gebruiken ze het PARSHIP-principe, dit is een unieke methode die matcht op basis van persoonlijkheidskenmerken. Zo matcht parship.nl u aan singles die écht bij u passen. Parship.nl heeft een database gevuld met een evenwichtig aantal mannen(52%) en vrouwen(48%) waarvan 81% hoogopgeleid!
EliteDating
(3 / 5)
Gratis aanmelden
EliteDating is één van de grootste datingsites van Europa en vindt zijn oorsprong uit Duitsland. EliteDating richt zich op singles die op zijn zijn naar een serieuze langdurige relatie. Deze datingsite gebruikt een wetenschappelijk systeem die kijkt naar verschillende persoonlijke eigenschappen. Door gebruik te maken van dit worden singles gekoppeld aan andere singles die wetenschappelijk het beste bij elkaar passen.
DTNG.
(3 / 5)
Gratis aanmelden
DTNG.nl: Hét datingbureau voor kwalitatieve matching van hoogopgeleide singles in de Randstad Relatiebemiddeling voor hoger opgeleiden. Matchmaking in Amsterdam, Rotterdam, Den Haag en Utrecht. Doelgroep +/- 23-45 jaar. Ook voor expats/anderstaligen. Engelse site beschikbaar. Gratis inschrijven. Betaal pas als je op date gaat. Telefonische kennismaking, uitgebreid intakegesprek en persoonlijkheidstest. Werkwijze DTNG.nl DTNG. vindt persoonlijk contact […]
The Inner Circle
(3 / 5)
Gratis aanmelden
The Inner Circle: exclusieve dating voor attractieve en inspirerende, hoog opgeleide singles. Concurreert met e-Matching en Elite Dating. Gratis aanmelden. Zeer select publiek. Inschrijven Je aanmelding heeft eigen lijk alleen kans als je een uitnodiging hebt om lid te worden, of een erg aansprekend Facebook + LinkedIN profiel hebt. En je moet er goed uitzien […]

Datingsites mikken op steeds een kleiner deel van de markt

Een openingszin typen, in plaats van stamelen. Iemands profiel liken, in plaats van een knipoog. Al van tevoren weten welke gemeenschappelijke interesses er zijn, in plaats van het gebrek daaraan ontdekken op een ongemakkelijke eerste date. Online dating is geen taboe meer en heeft de laatste jaren zijn opmars gemaakt in onze samenleving. Er zijn datingsites voor senioren, boeren, mensen met tatoeages, rijkaards, reislustigen; noem maar op.

Dating voor hoger opgeleiden

Één van de laatste groepen die – aanvankelijk aarzelend, maar onderhand met volle overtuiging – de online datingmarkt heeft bestormd is die van de hoger opgeleiden. De hoger opgeleiden vormen een groot en gestaag groeiend deel van de Nederlandse samenleving. Het is dan ook niet opmerkelijk dat er onderhand een ruim aanbod aan datingsites voor hoger opgeleiden is.

dating voor hoger opgeleiden parship

Niet alleen voor snobs

Het klinkt misschien een tikje elitair, een datingsite die lageropgeleiden uitsluit. Het is echter vooral gewoon erg effectief om je als hoger opgeleide bij een dergelijke site aan te sluiten als je weet dat je op zoek bent naar iemand met een vergelijkbaar opleidingsniveau. Je kunt als single überhaupt nooit al die miljoenen andere singles in Nederland ontmoeten, dus je zult op de een of andere manier een aantal selectiecriteria moeten gebruiken. Opleidingsniveau is een mooi criterium om de kans op een match te vergroten. Mensen willen over het algemeen nu eenmaal een partner die min of meer gelijkwaardig is.

Voordelen

Naast het voordeel dat je op een gespecialiseerde datingsite voor hoger opgeleiden een grotere kans hebt om mensen op dezelfde golflengte te treffen, zijn er nog een aantal redenen om te kiezen voor zo’n site. Het blijkt dat deze datingsites veel minder dan ‘gewone’ datingsites last hebben van nepprofielen en gebruikers die niet serieus zijn. Het welbekende schrikbeeld van lastiggevallen worden met schunnige berichten van vreemdelingen of mensen die zich als heel iemand anders voordoen, heeft menig single doen besluiten zich niet in te schrijven. Op sites voor hoger opgeleiden is het minder makkelijk om een profiel aan te maken, zodat je een grotere kans hebt om er iemand te treffen die oprecht is.

Kortom, datingsites voor hoger opgeleiden zijn immens populair en zullen de komende jaren ongetwijfeld nog in aantal en omvang blijven groeien. En terecht, want als je er goed over nadenkt, is een keuze op basis van een zorgvuldig gemaakt profiel toch veel logischer dan een keuze op basis van een eerste indruk in het schemerige licht van een cafélamp?

Direct gratis inschrijven bij datingsites voor HBO en universitair opgeleide singles

Ervaringen met datingsites voor hoger opgeleiden

Jouw ervaringen met e-matching, Match4me, Parship of welke HBO/WO datingsite dan ook kun je achterlaten op de reviewpagina’s van die sites. Werkte dating voor hoger opgeleiden voor jou beter dan bijvoorbeeld algemene datingsites als Lexa en Paiq? Of ben je juist van de elitaire datingsites geswitcht naar de ‘normale’. We lezen je dating-ervaringen graag terug.