03februari
Tips om je relatie leuk te houden, ook na langere tijd

Tips om je relatie leuk te houden, ook na langere tijd

Veel mensen onderschatten hoe lastig het kan zijn om een relatie goed en spannend te houden. Een relatie vergt veel tijd. Je moet er echt iets aan doen om deze goed te houden. Wanneer één van beide partijen hier minder moeite voor doet, dan kan dit enorm schadelijk zijn voor de relatie.

Het is dan ook niet vanzelfsprekend dat jouw relatie na enkele jaren nog even goed is als in het begin. Natuurlijk kun je ook niet verwachten dat je echt verliefd blijft. Dit verandert langzaam in houden van. Wel kun je een aantal dingen doen om elkaar toch te blijven verrassen en op sommige momenten weer die vlinders in je buik te voelen. Maar hoe doe je dat? Wij hebben een aantal tips om je relatie leuk te houden op een rijtje gezet. 

Maak tijd voor elkaar in de slaapkamer 


In een lange relatie kan seks soms op een lager pitje komen te staan. Zeker als jullie ook nog eens kinderen hebben gekregen. Door vermoeidheid is het dan soms ook lastig om tijd voor elkaar vrij te maken. Bedenk echter goed dat intimiteit heel belangrijk is voor de relatie. Zo voorkom je het zogenaamde ‘papa en mama syndroom’. Het gevoel als broer en zus te leven. Blijf elkaar daarom verrassen in de slaapkamer. Bijvoorbeeld met nieuwe standjes of door seksspeeltjes te gebruiken. Haal een Lovense Max 2 en een Lovense Hush Buttplug in huis en verras elkaar eens. 

Het gaat er niet direct om dat je allerlei gekke standjes probeert, maar meer dat jullie weer lol ervaren in de seks en op verschillende manieren elkaar weer leert ontdekken. Dat houdt de relatie spannend en leuk. 

Blijf elkaar knuffelen 


Als je 24/7 bij elkaar bent en je van jezelf weet dat je niet zo bent van het opzoeken van de intimiteit, dan kan dit na een lange tijd een stuk lastiger worden. Merk je dat je elkaar amper nog een knuffel geeft of zoent? Probeer die intimiteit dan in ieder geval iedere dag even op te zoeken. Niet direct seks, maar gewoon even een arm om elkaar heen en even de liefde uitstralen die jullie allebei zo hard nodig hebben om geen genoeg van elkaar te kunnen krijgen. 

relatie leuk te houden
je relatie leuk te houden: niet latijn even eenvoudig, zeker niet na een langere tijd

Choose your battles 


Wanneer je al lang samen bent, weet je maar al te goed wat de min- en pluspunten van je partner zijn. Niemand is perfect. Jij ook niet. Maar dat kan wel soms voor frictie zorgen. Probeer echter wel niet over alles te klagen. Na zoveel jaar weet je wat je kunt verwachten van je partner. Laat hij of zij altijd de koffiekopjes door het hele huis slingeren? Dan is dat iets waar je misschien mee moet leren leven. Choose your battles. Dat betekent niet dat je hier niets over mag zeggen, maar wel dat dit geen terugkerende discussie hoeft te worden. Weet wat je van elkaar kunt verwachten en of dit nu echt zo’n groot probleem is of niet. 

Ga nooit boos slapen 

Laat ergernissen nooit te lang borrelen. Sommige mensen hebben er een handje van om in moeilijke situaties voornamelijk te zwijgen. Bedenk echter goed dat hierdoor een probleem steeds groter lijkt te worden. Terwijl het eigenlijk in de realiteit best mee had kunnen vallen. Daarom is het belangrijker om uit te spreken waar je boos over bent en hier mogelijk een oplossing voor kunt vinden. Ga nooit boos slapen. Zo voorkom je dat deze kleine problemen straks tot iets heel groots uitgroeien en tussen jullie in gaat staan. 

Like this post Geen reacties

Plaats een review / deel je ervaring

Heb je zelf ervaringen met deze of andere een datingsite? Laat dan een review achter, op deze manier wordt het vergelijken van datingsites nog makkelijker in de toekomst.