Als je een actief leven belangrijk vindt, is het wel zo prettig als je partner daar hetzelfde over denkt. Op deze pagina hebben we een aantal datingsites voor actieve, sportieve singles verzameld. Deze sites zijn voor alle leeftijden, vanaf 18 jaar. Een nadeel van dit soort sites is dat het aantal leden meestal niet al te hoog ligt. Inschrijven is meestal wel gratis. Naast pure datingsites vind je in dit overzicht ook websites waar je sportmaatjes kunt vinden. Niet om een relatie mee te beginnen dus, maar als sportpartner.

Relatieplanet
  • Efficiënte manier om actieve singles te vinden.
  • Vermijd couch potatoes.
  • Naast liefde kun je ook gewoon op zoek naar een sportmaatje / wandelmaatje / fietsmaatje enz.
  • Minder ‘keuze’ dan op de grote datingsites.
  • Vind mensen die het buitenleven net zo belangrijk vinden als jij.
  • Meestal geen dure diensten.
 
De Wandeldate
(4 / 5)
Gratis aanmelden
De Wandeldate: dé datingsite voor wandelaars, fietsers en outdoor sporters. Voor actieve buitensporters en natuurliefhebbers. Eén-op-één wandeldaten óf neem deel aan groepswandelingen. Man-Vrouw verhouding 42% – 58% 7 van de 10 leden is hoog opgeleid. Gratis aanmelden. Zeer redelijke prijzen. Profielen op dewandeldate.nl Grofweg bestaat het ledenbestand van deze datingsite uit HBO+ singles die van […]
Runnersdate
(3 / 5)
Gratis aanmelden
Runnersdate: datingsite speciaal voor hardlopers Voor de fanatieke hardloper die graag op de hoogte blijft van de laatste hardloopweetjes en wedstrijden. Voor de recreatiehardloper die zijn trainingsrondjes liever niet alleen loopt en een loopmaatje zoekt. Voor de single hardloper die graag laagdrempelig met andere sportieve singles in contact komt voor een sportieve date. Gratis inschrijven. […]
 

Direct gratis inschrijven bij datingsites voor sportieve singles:

Overzicht van Datingsites voor sportieve singles en sportmaatjes

Sportmaatje.net: Zeer modern ogende website waar je, de naam zegt het al, sportmaatjes op kunt duikelen. Je kunt er op zoek naar ene hardloopmaatje, squashmaatje, wandelmaatje, tennismaatje of wielrenmaatje. Op de site is te lezen dat het om een volledig gratis platform gaat, dus zonder abonnementskosten. Aan de hand van profielen worden sporters aan elkaar voorgesteld, en kunnen jullie zelf besluiten of jullie al dan iet samen gaan sporten. Ziet er veelbelovend uit; wellicht komt er nog een uitgebreide review over deze site op 24dating.

DeWandeldate.nl: Sportieve singles die van wandelen houden zitten goed bij DeWandeldate. Ben jij een echt buitenmens en zou je geen partner willen die niet van hiking houdt? Bij De Wandeldate leer je mensen kennen die ook van een stevige wandeling houden. Naast groepswandelingen zijn er ook 1-op-1 wandeldates te ondernemen. Alle type wandelaars zijn welkom: van het type blokje-om tot long distance trail hikers. Lees ook onze review over De Wandeldate.

Ikzoekeensportmaatje.nl: Sportmaatje gezocht? Zoek niet verder, want bij ikzoekeensportmaatje.nl vind je volop potentiële sportpartners. Deze site is duidelijk niet op dating gericht, al is een opbloeiende liefde natuurlijk nooit uitgesloten. Deze site heeft een prima zoekfunctie, zodat je altijd een sportmaatje in jouw buurt kunt vinden. Er kan gezocht worden op sport, regio/provincie, leeftijd eet cetera. Momenteel zijn er ruim 2.000 sporters lid. Er is een gratis en een betaald lidmaatschap.

Sportpartner.nl: Samen sporten is een stuk gezelliger, vinden ze bij Sportpartner. Vind nu een sportmaatje bij jou in de buurt met sportpartner.nl, de site die al sinds 2007 mensen samen laat sporten. Wij benadrukken dat dit geen echte datingsite is, maar een site waar je een sportmaatje kunt zoeken. ‘Of het nu gaat om een danspartner, wandelmaatje, golfmaatje of welke sport dan ook’. Er is een volledig gratis basis lidmaatschap, maar ook een betaald abonnement als je onbeperkt berichten wilt versturen naar potentiële sportpartners. Als lid kun je ook sport-gerelateerde blogs aan de website toevoegen.

Runnersdate.nl: Zoek vrijgezelle hardloopmaatjes om samen te gaan rennen, en wellicht komt er meer uit voort. RunnersDate is een community voor hardlopers. Als je er komt om een date te zoeken, bijvoorbeeld omdat je een partner wil die absoluut sportief moet zijn, dan kan dat. Ben je al bezet maar wil je gewoon een leuk hardloopmaatje, dan ben je ook welkom. Leuk dus voor singles die hardlopen. Lees ook onze review.

SingleGolfers.nl: Zoek je een golfmaatje? Bij singlegolfers.nl kun je contact leggen met andere single golfers. Tref elkaar online, of tijdens golfdagen, evenementen of golfreizen. Je betaalt wel lidmaatschapsgeld. Overigens hoef je niet per sé single te zijn. Als je partner bijvoorbeeld niet golft en je zoekt iemand om mee te golfen ben je ook van harte welkom.

Letsplay-app.com: Dit is een vreemde eend in de bijt, want Let’s Play is een dating app en geen dating site. Eén van Nederlandse makkelijk nog wel! Met de datingapp Let’s Play kun je via een app sportmaatjes vinden. Helaas lijkt de app na de lancering in 2014 niet meer actief te zijn. Jammer; het concept zag er goed uit.

sportieve singles en sportpartners bij runnersdate

Ervaringen met datingsites voor actieve singles

Ben je al lid (geweest) van Runnersdate, De Wandeldate of een van de andere sites waar je een sportmaatje kunt vinden? We horen graag jouw ervaringen met deze datingsites. Je review kun je op de pagina voor de site in kwestie achterlaten. Klik daartoe hier boven op de naam van de site.

Als er in de toekomst nieuwe datingsites voor actieve mensen worden geïntroduceerd proberen we deze snel aan deze pagina toe te voegen. Beheer je zelf een site waar mensen een al dan niet single sportpartner kunnen vinden? Neem contact met ons op. Kwalitatieve sites voor het zoeken naar sportmaatjes nemen we altijd op.