Love.nl

Love.nl is een nieuwe datingsite waar je kunt chatten, daten en nieuwe mensen kunt leren kennen. Zoek je een relatie, of gewoon mensen met dezelfde interesses? Wie weet vind je ze bij Love. Bij Love bepaal jij wat je aan andere leden laat zien.

Chatten en daten bij Love.nl

 • Werkt met een kunstmatig intelligent matching systeem
 • Aardig wat opties met een gratis abonnement
 • Voor dates, vriendschap of gewoon voor de gezelligheid
 • Privacy vindt men belangrijk: bepaal zelf wie je wat laat zien
 • Gratis aanmelden
 • deze datingsite is relatief nieuw en staat open voor jouw feedback

love.nl

Inschrijven

Je kunt je inschrijven met een email-adres, of door gebruik te maken van je Facebook account. Er staat duidelijk bij dat love.nl nóóit iets op je timeline zal posten. Je geeft bij het aanmelden gelijk al aan waar je naar op zoek bent: chatten, vriendschap, een relatie of…iets spannends. Bezoek Love.nl

Vervolgens krijg je een uitgebreide vragenlijst en heb je in 3 vrije tekstvelden de mogelijkheid iets over jezelf te vertellen, wat je afknappers zijn en waar je naar op zoek bent.Alles komt aan bod, van religie tot oogkleur, van salarisindicatie tot uitgaan.

Profielen

Na het invullen van een flinke vragenlijst word je persoonlijkheid ingedeeld naar het De Myers-Briggs Type Indicator (MBTI) model. Zo denkt love.nl je karakter goed aan andere leden te kunnen matchen. Uiteraard is er gewoon ruimte voor tekst, foto en naar wat je precies zoekt. Wat opvalt is dat de matches allemaal geen foto hebben geplaatst in hun profiel. Dat blijkt na wat zoekwerk te zijn omdat ik zelf ook nog geen foto had geplaatst. Het is lastig te vinden waar ik mijn foto kan uploaden. Bezoek Love.nl

Gebruiksvriendelijkheid

De vragenlijst is wat lang, met wazige vragen als ‘wat is je psychologische geslacht’, waar alle gender-vormen de revue passeren. Aangezien het ook een chat-site is verwachtte ik een duidelijke link naar de chatbox, maar die kon ik niet vinden.

Leuk is dat je ziet hoeveel leden online zijn. Dat aantal was op het moment dat ik online was overigens erg laag. Erg onduidelijk waar je, als je dit niet gelijk doet, je profielfoto kunt uploaden. De profielen ogen wat rommelig, al zijn de grafiekjes wel leuk verzonnen.

Betrouwbaarheid

Weinig over te zeggen. Love.nl heeft geen Thuiswinkel Waarborg of Veilig Daten Keurmerk. De wil om een serieuze datingsite neer te zetten lijkt er echter wel te zijn.

App

Deze datingsite heeft nog geen eigen app, maar we lezen wel op de site dat daar aan wordt gewerkt.

Love.nl kosten abonnement

 • 1 maand €25,95 per maand
 • 3 maanden €21,95 per maand
 • 6 maanden €18,95 per maand
 • 1 jaar €14,95 per maand
 • 24 maanden €7,95 per maand

Geen supergoedkope datingsite dus, maar ook geen dure zoals Parship of Elite Dating. Las je het abonnementsbedrag niet in een keer wilt betalen, maar per maand, liggen de prijzen wat hoger.

Acties en kortingen

Er zijn geen kortingscodes of -acties van love.nl bekend. Houd voor kortingen de actie-pagina in de gaten. Deze vind je hier

Love.nl opzeggen

Niet tevreden? Ga naar je instellingen, en klik onder ‘Bewerk je basisgegevens’ op ‘verwijder mijn account’. Het (betaalde) Lidmaatschap kan verder worden opgezegd via e-mail of brief onder vermelding van naam, adres en e-mail gegevens.

Bedrijfsgegevens

Onderdeel van Vuurpijl Beheer BV
Lagedijk 11A (Postadres)
2064 KV Spaarndam
www.love.nl
e-mail adres: [email protected]
Telefoonnummer: 084-8700143

Social Media

Love.nl op Twitter

love intro

Wat valt er nog meer over Love.nl te zeggen?

Love kent aan de ene kant het matching-proces op persoonlijkheid zoals je die ook van andere dating sites gewend bent. Met een groot aantal vragen probeert men in te schatten wie en hoe jij bent en wie goed bij je zou kunnen passen. Op basis van voorkeuren over uiterlijk, afstand, religie etc. proberen ze vervolgens singles te vinden die goed bij je passen.

Maar je kunt bij Love.nl ook matchen op interesses. Je kunt zelf instellen, zo lezen we althans, dat als iemand je vindt op interesse A je foto 1 laat zien, en als je gevonden wordt op interesse B foto 2 naar voren komt. Zo ben jij in charge van wat anderen te zien krijgen. Je kunt zelfs bij een andere interesse/hobby een andere nickname tonen.

Love staat open voor kritiek/verbeterpunten en lijkt de site continu te blijven ontwikkelen. Wellicht komt hier op termijn een betere beoordeling van 24dating.nl uit voort.

Klachten over Love.nl

Dit is een vrij nieuwe datingsite en op het internet zijn er dan ook nog geen klachten of mindere punten te vinden. Heb jij een klacht over love.nl, of vind je deze site juist een aanwinst?

Onderaan kun je, als love.nl wat langer bestaat, ervaringen lezen van daters en chatters die reeds ervaring met deze chat- en datingsite hebben. Je kunt ook zelf een review achterlaten. We zijn benieuwd naar je ervaringen, zowel positieve als negatieve. Klachten en opbouwende kritiek zijn uiteraard welkom. Wat vind je van de kosten van deze datingsite? Zou je deze site aanraden aan andere internetdaters?

Gratis inschrijven op Love.nl

Plaats een review / deel je ervaring

Heb je zelf ervaringen met deze of andere een datingsite? Laat dan een review achter, op deze manier wordt het vergelijken van datingsites nog makkelijker in de toekomst.