NLdate

Zoek je een volledig gratis datingsite? NLdate is 100% gratis te gebruiken. Dat betekent zoveel berichten ontvangen en sturen als je wilt. Geen verborgen kosten. ‘Dan is dit vast een matige site’, denk je wellicht. Nope, deze site zit uitstekend in elkaar. Wat extra leden kunnen ze wél gebruiken, dus schrijf je vooral in!

NLdate: 100% gratis datingsite.

 • Volledig kosteloos daten.
 • Berichtenbox, chat-functie en uitgebreide profiel-opties.
 • Van dezelfde eigenaar als nieuwerelatie.nl.
 • Gratis datingsites komen uit de kosten door hier en daar reclame te plaatsen.
 • Onbeperkt berichten versturen zonder kosten.

nldate

Inschrijven

Je kunt je bij deze site zowel met je Facebook-account als met een mail adres aanmelden. Er wordt nooit iets op je FB wall gepost! Kies een geinige gebruikersnaam waarmee je op de site bekend wil staat. Besteed wat aandacht aan je profieltekst; dit is je visitekaartje. Dit kun je ook later doen na je inschrijving.

Klik op de link in de bevestigingsmail en je staat nu ingeschreven. Als je voor het eerst inlogt krijg je wel een reclame pop-up (in ons geval van Lexa), maar bedenk dat ook gratis datingsites érgens hun geld aan moeten verdienen. In de meeste gevallen is dit reclame. Op NLdate valt het met de hoeveelheid advertenties nog wel mee eerlijk gezegd, mits je wat bannerblindheid hebt ontwikkeld. Bezoek NLdate.nl

intro nldate

Profielen

De zoekfunctie werkt prima. Wat me vooral bevalt is dat naarmate je meer zoekcriteria invult, de selectie profielen real-time kleiner wordt. Zo zie je gelijk wanneer je te veel criteria heb ingevoerd en te weinig vrouwen (in mijn geval) overhoudt om contact mee te leggen. Een minpunt is dat relatief veel dames gene foto bij hun profiel hebben geplaatst. In mijn regio Utrecht waren niet al te veel singles te vinden; met of zonder foto.

Leuk: je kunt zien wie jouw profiel bezocht en/of bewaard hebben. Ook kun je leden blokkeren en favoriete singles bewaren. Zie je een leuk iemand maar heb je geen zin om een heel bericht te sturen? Verzend gewoon een flirt.

Gebruiksvriendelijkheid

De site loopt als een zonnetje, en de navigatie is duidelijk. Zoekfunctie is goed. Aanbod van singles aan de lage kant maar het aantal leden van deze datingsite is nog altijd groeiende. Ik zie niet direct een reden waarom deze site minder leden zou verdienen dan bijvoorbeeld een Knuz.nl of Paiq.

Betrouwbaarheid

NLdate maakt een betrouwbare indruk. Het is duidelijk waar het geld aan wordt verdiend: aan reclame. En dus niet met fake-profielen van dames die je naar een dure SMSdienst laten sms’en en dergelijke. De site lijkt met liefde en aandacht gemaakt. Daarnaast is er een SSL verbinding.

App

Deze datingsite heeft geen eigen app. Wel is deze site mobiel vriendelijk.

NLdate kosten abonnement

Dit is een volledig gratis datingsite. ‘Hoe kan een datingsite 100% gratis zijn?’, vraag je je misschien af. Door advertentie inkomsten. Op NLdate staat een flink aantal banners en in hun mailtjes staat een reclame banner. De website is verder prima te gebruiken. Je hoeft dus niets te betalen; geen addertjes.

Acties en kortingen

Niet van toepassing, want deze site kost geen geld. Wel attendeert men je af en toe op aanbiedingen van andere (betaalde) datingsites, zoals Lexa.

NLdate opzeggen

Ben je toch niet tevreden over deze datingsite? Dan kun je je account eenvoudig opzeggen. Log in, ga rechtsboven naar ‘instellingen’, Klik naast Profiel op ‘wijzigen’. Je kunt dan de zichtbaarheid van je datingprofiel bepalen, of je hele account verwijderen.

Bedrijfsgegevens

Didio Internet BV (Postadres)
Geen Telefoonnummer of mail adres
Online Helpdesk
Reyer Anslostraat 79
3522DH Utrecht
www.nldate.nl

Social Media

NLdate op Facebook
NLdate op Twitter

intro nldate

Klachten over NLdate

Als je niet hoeft te betalen is men minder snel geneigd om te klagen. Echter, om het gebrek aan klachten op vergelijkingssites alleen daar op te gooien, daarmee zouden we NL date tekort doen. De site zit gewoon goed in elkaar en doet wat het belooft: gratis daten mogelijk maken, zonder haken en ogen. Oke, er staan flink wat banners op de site, maar als jou dat 10 euro of meer in de maand scheelt kun je daar wel mee leven. We konden weinig klachten vinden.

In algemene zin kun je stellen dat op gratis datingsites wat meer onserieuze singles lid zijn, of mannen die enkel op seks uit zijn. Een gratis abonnement werk drempelverlagend en trekt dus ook ‘fout’ volk aan. Ook NLdate zal hier niet aan ontkomen, maar op het eerste gezicht zie de profielen er goed uit. Ik ben geen vrouw, dus kan niet oordelen hoeveel op seks beluste mannen er op de site zitten. Bezoek NLdate.nl

Ervaringen met NLdate

Onderaan kun je ervaringen van leden en ex-leden van deze dating site lezen. Je kunt ook zelf een review achterlaten. We zijn benieuwd naar je ervaringen, zowel positieve als negatieve. Is de sfeer op gratis datingsites heel anders dan op betaalsites?

Klachten en opbouwende kritiek zijn ook welkom. Wat vind je van de service van deze gratis datingsite? Zou je bereid zijn te betalen voor meer functies? Je bent lang niet de enige die een gratis datingsite zoekt. Ook Paiq en Knuz zijn populair. Als je zelf tips hebt over anders sites kun je die ook plaatsen.

Gratis inschrijven op NLdate

NLdate reviews en ervaringen (2)

 1. AUTHORRotterdam010

  on 10 maart 2018 at 07:41 - Beantwoorden

  Het duurt wel erg lang bij inschrijving dat ik op de site kan komen..nldate het duurt wel heel erg lang om een profiel te controleren, en ik kan in geen velden of wegen contact info van jullie vinden..

 2. AUTHORanoeska

  on 5 mei 2017 at 08:34 - Beantwoorden

  Wordt tijd dat ik weer bij jullie op de site kan komen

Plaats een review / deel je ervaring

Heb je zelf ervaringen met deze of andere een datingsite? Laat dan een review achter, op deze manier wordt het vergelijken van datingsites nog makkelijker in de toekomst.