Parship

Parship stelt niet zomaar singles aan elkaar voor, hiervoor gebruiken ze het PARSHIP-principe. Dit is een unieke methode die matcht op basis van persoonlijkheidskenmerken. Zo matchen ze je aan singles die écht bij je passen. Parship maakt hiervoor gebruik van een uitgebreide persoonlijkheidstest. De database is gevuld met een evenwichtig aantal mannen(52%) en vrouwen(48%) waarvan 81% hoogopgeleid, lezen we.

Een datingsite met een hoog opgeleide doelgroep

 • Hoge succeskans: 1 op de 3 vindt een partner, aldus de datingsite. Niet te fact-checken helaas
 • Gratis uitgebreide persoonlijkheidstest voor betere matching
 • Leden zijn voornamelijk 30+
 • Handmatig gecontroleerde profielen
 • Gratis aanmelden
 • Behoort tot de duurdere datingsites

parship review

Profielen

Parship.nl onderscheidt zich van bijvoorbeeld Lexa of Relatieplanet door vooral mensen met een HBO/WO aan te trekken. Veiligheid en anonimiteit staan voorop. Door middel van een unieke methode die matcht op basis van persoonlijkheidskenmerken matchen ze hoogopgeleide singles die écht bij elkaar passen, beweert de site. Zo zijn er meer dan 100.000 contactverzoeken per maand. Andere dating websites voor hoger opgeleiden zijn e-Matching en Match4me. Deze zijn stukken goedkoper, maar hebben geen persoonlijkheidstest.

Inschrijven

Vooral mensen met een HBO/WO niveau zijn welkom, maar dit is geen harde eis. Lager opgeleide singles worden niet geweigerd. Alle profielen op deze datingsite worden handmatig gecontroleerd. Bezoek Parship.nl

Gebruiksvriendelijkheid

Deze datingsite zou gebruikersvriendelijk en overzichtelijk zijn, wat het makkelijk maakt om contacten te leggen met andere hoogopgeleiden die aangemeld zijn. Klantenservice laat, als we reviews op het internet lezen, te wensen over. De kosten zijn hoog.

Veiligheid en anonimiteit staan voorop, daarom is deze datingsite lid van Thuiswinkel.org en worden je gegevens op de site beveiligd met het Verisign SSL-certicifaat.

Betrouwbaarheid

Aangesloten bij Thuiswinkel.org en beschikt ook over het Keurmerk Veilig Daten. Lees meer over dit keurmerk en de voorwaarden dit dating keurmerk te mogen dragen.

App

Parship biedt naast haar website ook een app aan welke je kan downloaden voor Android, en Iphone. Premium leden kunnen met de Messenger app berichten versturen.

Het downloaden van de dating app kost geen geld. Je kunt gewoon inloggen met je accountgegevens.

Parship kosten abonnement

 • 3 maanden €49,90 per maand
 • 6 maanden €44,90 per maand
 • 1 jaar €39,90 per maand
 • 24 maanden €24,90 per maand

De prijzen bij Parship liggen hoger dan bij vrijwel alle andere datingsites. Dat de kosten hoger zijn komt mede door de wetenschappelijke test van Parship. Check altijd de actuele prijzen op de website.

Acties en kortingen

Soms heeft deze site bepaalde acties zoals 3 dagen gratis gebruik maken van een Full Membership, of wordt er een korting geboden. Bekijk zo nu en dan de sectie “Acties” op deze website om te zien of er dergelijke acties zijn.

Parship opzeggen

Opzeggen kan na inloggen op uw profiel via de instellingen: 1) Mijn Parship – 2) Gegevens & instellingen – 3) Profielstatus – 4) Klik hier om je profiel definitief te verwijderen – 5) Vul je wachtwoord in en klik op de knop ‘Profiel verwijderen’. Opzeggen per telefoon is niet mogelijk; per e-mail wel: [email protected] of stuur een fax: +49 (0)40 4600 26 164

Bedrijfsgegevens

Parship – Klantenservice Nederland
Speersort 10, 20095 Hamburg (Duitsland)
www.parship.nl

Social Media

Parship op Facebook
Parship op Google+
Parship op Pinterest
Parship op Twitter

Evenementen

De datingsite is soms aanwezig op evenementen. Zo waren ze onlangs op het Happinez Festival (bekijk een video-impressie op hun website). Ook presenteerden ze in samenwerking met Volkskrant de ‘Zomer van de Liefde’; 4 talkshows rondom liefde, seks en relaties. Ook rond Valentijnsdag wordt er weleens een singles event georganiseerd.

parship intro

Klachten over Parship

Op vergelijkingssites lezen we ook veel klachten over Parship. Veel internetdaters vinden de site te duur. Ook zou het herroepingsrecht niet goed in acht worden genomen. Leden wijzen ook op het lage aantal actieve leden op de website, of krijgen reacties van dames/heren die de Nederlandse taal niet machtig zijn. Een andere veelgehoorde klacht is dat er erg weinig mensen online zijn. De klantenservice zou in sommige gevallen niet reageren op mails. Het gratis abonnement zou (te) weinig opties bieden, en sommige oud-members hebben het zelfs over nep-profielen en fakers.

Commercial

Deze datingsite adverteert niet alleen op het internet maar ook op radio en tv. Wellicht heb je weleens een reclame gezien op de televisie. Deze matchmaking site adverteert ook in bladen als RunnersWorld. Meer informatie vind je op Parship.

Onderaan kun je gebruikerservaringen lezen van consumenten die reeds ervaring met deze datingsite hebben. Je kunt ook zelf een review achterlaten. We zijn benieuwd naar je ervaringen, zowel positieve als negatieve. Klachten en opbouwende kritiek zijn welkom. Wat vind je van de kosten van deze datingsite? Is het aanbod van singles hoog (genoeg) en hoe is de test? Zou je deze site aanraden aan andere lezers?

Gratis inschrijven op Parship

Parship reviews (1)

 1. AUTHORLoes

  on 11 februari 2015 at 20:44 - Beantwoorden

  Omdat er veel goede verhalen ter ronde gingen over Parship heb ik mezelf hier in geschreven. Eigenlijk ging het vanaf dat moment heel snel. Wel ben ikzelf de gene geweest die actief op zoek is gegaan tussen alle profielen maar dit worp wel direct zijn vruchten af. Na een lange lijst met interessante contact verzoeken te hebben ontvangen heb ik de gene geselecteerd die mij het meeste aantrok. Nu 3 maanden laten ben ik met die gene ben ik nog steeds samen en het voelt nog steeds fantastisch!! Een abonnement bij Parship heeft mij zeker geen windeieren gelegd.

Plaats een review / deel je ervaring

Heb je zelf ervaringen met deze of andere een datingsite? Laat dan een review achter, op deze manier wordt het vergelijken van datingsites nog makkelijker in de toekomst.