06januari
Minder bekende datingsites: 5 sites uitgelicht

Minder bekende datingsites: 5 sites uitgelicht

We kennen allemaal wel de grotere datingsites in Nederland: Lexa, e-Matching en voorheen ook Relatieplanet. Deze datingsites kunnen buigen op een groot ledenbestand. Op e-Matching na (want voor hoger opgeleiden) bedienen de grotere datingsites ook een breed publiek.

Er is echter ook een flink aantal kleinre datingsites dat zich op een specifiek publiek richt. Zo zijn er datingsites voor christenen, voor hondenliefhebbers, voor BDSM-fans en nog veel meer. Omdat 24dating.nl met name aandacht besteedt aan grote datingsites, leek het ons leuk ook eens 5 minder grote sites onder de loep te nemen.

Deze datingsites kennen zo hun eigen kleine niche doelgroep. Binnenkort komt er wellicht ook een dergelijk artikel over 5 kleinere dating apps, maar nu is het eerst de beurt aan de datingsites:

5 Minder bekende Datingsites:

Hier komen ze, in willekeurige volgorde. Vijf kleinere datingsites die zich op een specifieke doelgroep richten:

Afspraak.nl

Afspraak.nl is een datingsite waarbij je singles in je omgeving kunt vinden. Naast dates kun je er ook nieuwe vriendschappen vinden of gewoon op zoek gaan naar een leuke chatpartner.

Via de zoekfunctie kun je op zoek naar leden binnen jouw provincie, of natuurlijk een andere provincie als dat je voorkeur heeft. Naast Nederlandse leden kun je ok op zoek naar Belgische members van Afspraak.nl. Lid worden is gratis, maar voor een abonnement moet wel betaald worden.

Bij Afspraak kun je rustig de tijd nemen andere singles te leren kennen. Wie weet lukt het ze om in de buurt te gaan komen van Lexa en bijvoorbeeld pepper dating. Bezoek Afspraak.nl

Vegadates.nl

Als vegetariër of veganist is het fijn om iemand te vinden die dezelfde meningen en ideeën over deze levensstijl heeft als jij. Vegadates.nl is speciaal opgericht om liefde en vriendschap van gelijkgestemden te vinden. Met andere woorden: respect voor al het leven. Met Vegadates is het mogelijk om nieuwe vriendschappen te sluiten, maar ook om een lange termijnrelatie te beginnen. Ben je bijvoorbeeld op zoek naar iemand die ook van vegan junkfood heeft, liefde heeft voor dieren en de natuur? Dan ben je bij Vegadates aan het juiste adres. Inschrijving bij deze website is volledig gratis en vrijblijvend.

Na inschrijving kun je meteen beginnen met daten op deze website. Alle functies op de website zijn volledig gratis; zo ook het lezen en versturen van berichten. Vegadates.nl heeft meer dan 15 jaar ervaring als datingwebsite en is begonnen in 2003. Inmiddels heeft de website duizenden leden en zijn er al verschillende succesvolle relaties ontstaan. Als je bent ingeschreven, kun je foto’s van jezelf toevoegen en je profiel verder invullen. Bijvoorbeeld een omschrijving van jezelf, maar ook over wie je ideale partner is. Heb je iemand op het oog? Maak deze match dan favoriet, zodat je het profiel snel terug kan vinden. Bezoek Vegadates.nl

Vegetarische date
Ga lekker naar een vegetarisch restaurant met een date via Vegdates

RunnersDate.nl

Ben je verliefd op hardlopen en wil je er graag een hardloopmaatje bij? En hoop je erop dat dat hardloopmaatje misschien ook wel je partner kan worden? Dan ben je bij Runnersdate.nl op het juiste adres. Deze website is speciaal bedoeld voor mensen met een passie voor hardlopen en die dat samen willen delen. Deze website heeft alleen maar actieve leden, wat een totaal nieuw dating concept is. Er worden regelmatig events georganiseerd, zodat je samen kunt komen met andere hardlopers.

Runnersdate.nl is niet volledig gratis. Wil je bijvoorbeeld geen reclame zien of sneller en gemakkelijker een match vinden, dan kun je daar een Full Membership voor afsluiten. Daarmee kun je ook onbeperkt berichten sturen naar andere leden. Na afloop van het lidmaatschap wordt deze niet automatisch verlengd, maar wordt je account omgezet naar de gratis variant. Het fijne aan Runnersdate is dat je zelfs korting krijgt bij een online hardloopwinkel en toegang tot een 15 minuten single coach. Deze website is bedoeld voor mensen die op zoek zijn naar een hardloopmaatje of meer. Je kunt deze website dus ook prima gebruiken als je niet op zoek bent naar een relatie, maar gewoon naar iemand om samen mee te rennen. Bezoek Runnersdate.nl

WyTegearre.nl

Singles in uitsluitend Friesland vinden kan best ingewikkeld zijn. Daarom is er nu een website die het mogelijk maakt om met andere singles in de provincie in contact te komen. Zo kun je binnen een paar muisklikken al een leuke match in de buurt vinden. Het nadeel van veel datingsites is dat er chatoperators zijn met fictieve profielen die je aan het lijntje houden. WyTegearre.nl is daar fel op tegen en maakt geen gebruik van fictieve profielen. Je krijgt dus contact met echte Friezen die openstaan voor een nieuwe relatie.

Vlag van Friesland
WyTegearre, datingsite voor trotste Friezen

WyTegearre is onderdeel van SafeDating Networks. Dat betekent dat het daten op deze website volledig veilig is. Het is ook heel eenvoudig om aan de slag te gaan; maak een profiel aan en activeer je profiel middels de bevestigingslink. Na het inloggen kun je je eigen profiel samenstellen met teksten en foto’s. Bijvoorbeeld over wie je bent en waar je naar op zoek bent. Als je je profiel compleet hebt gemaakt, kun je contact zoeken met andere deelnemers. Dat zorgt ook meteen voor de meeste kans op succes; zelf initiatief nemen. Bijvoorbeeld door een interessebericht te sturen of een persoonlijk bericht. Sommige functies zijn niet gratis. Daarvoor dien je een VIP-abonnement af te sluiten. Bezoek Wytegearre.nl

Elite Meets Beauty

Rijke en knappe mensen horen bij elkaar. Dat is de gedacht van EliteMeetsBeauty.com. Deze website brengt beide groepen mensen bij elkaar. Deze date breng je niet door bij de McDonalds, maar je nodigt je date uit onder het genot van een goed glas champagne en kaviaar. Cocktails bij zonsondergang op een jacht in Ibiza. Dat is ongeveer het idee van een droomdate van de gebruikers van deze website. EliteMeetsBeauty.com is dus vooral bedoeld voor mensen die rijk en succesvol zijn en op zoek zijn naar een knappe partner. 

Alle profielen op deze website zijn volledig echt. Bij aanmelding wordt ieder nieuw profiel namelijk eerst gescreend door een team van professionele beheerders. Zij doen echt onderzoek, middels sociale media zoals LinkedIn, Google+ en Facebook. Deze website accepteert dus zeker geen nepprofielen. Deze website draait om respect en vertrouwen. Aangezien de doelgroep rijke mensen is, is het premium lidmaatschap behoorlijk aan de prijs. Daarvoor in ruil krijg je wel kwalitatief goede matches. Als gratis lid is de website redelijk beperkt. Zo kun je geen berichten sturen. Deze website is ook bedoeld voor sugar daddies/mommies, maar niet voor mensen die op zoek zijn naar seks of mensen die niet knap of rijk genoeg zijn. Bezoek EliteMeetsBeauty.com

Knusse date bij het water
Knusse date bij het water

Consumentenbond en Veilig Daten Keurmerk

Overigens was de Nederlandse Consumentenbond onlangs niet al t positief over datingsites en dating apps. ‘Datingsites en -apps zijn duur en de kans op succes klein’, was de conclusie van hun onderzoek. Ook bestaat er regelmatig onduidelijkheid over de kosten. Je kun het artikel hier lezen.

Datingsites die aangesloten zijn bij het Veilig Daten Keurmerk moeten, om voor het keurmerk in aanmerking te komen, altijd duidelijk zijn over de kosten. Daarbij is er een aantal andere criteria waar ze aan moeten voldoen. Je leest meer over dit keurmerk op hun website.

Kies jij meestal voor een grote datingsite? Of liever voor eentje met een meer specifieke doelgroep zoals die 5 sites hier boven?

Like this post Geen reacties

Plaats een review / deel je ervaring

Heb je zelf ervaringen met deze of andere een datingsite? Laat dan een review achter, op deze manier wordt het vergelijken van datingsites nog makkelijker in de toekomst.