30april
Gratis datingsites: een overzicht

Gratis datingsites: een overzicht

Zoek je een volledig gratis datingsite? Voor mensen die op zoek zijn naar een nieuwe partner en er verder weinig tijd voor heeft om op zoek te gaan, zijn er bergen datingsites op het internet te vinden. Echter kosten de meeste geld, en jij bent op deze pagina terecht gekomen omdat je juist niet wilt betalen. Je bent aan het juiste adres; in dit artikel staan gratis datingsites waar je berichten kunt sturen zónder dat je de portemonnee hoeft te trekken

Lijst van gratis datingsites

Let op: sommige van onderstaande datingsites hebben wel extra betaalde functies. Het gaat ons om de basis: kun je berichten lezen en versturen naar andere leden. Dat is namelijk het minimale dat je moet kunnen doen om te kunnen internetdaten. Kost dat geen geld? Dan is er wat ons betreft sprake van een gratis datingsite.

  • Singlesplace
  • Nr1gratisdating.nl
  • Knuz.nl
  • Relatieklik.nl
  • Date24.nl
  • Paiq.nl
  • Deeting.nl
  • 100procentgratisdating.nl
  • NLdate.nl

Over sommige gratis datingsites hebben we al een review geschreven. Deze staan in dit overzicht gesorteerd op waardering. Hopelijk komen we er aan toe om ook andere sites uit bovenstaande lijst van een eigen review-pagina te voorzien.

Wat zijn de voordelen van gratis online dating sites?

Een van de voordelen is natuurlijk dat de datingsites gratis zijn. Maar er zijn er natuurlijk nog meer. Kijk bijvoorbeeld maar eens naar de enorme hoeveelheid mensen die zich op dit soort websites hebben ingeschreven. Je bent niet de enige die liever niet betaalt namelijk. Als we bij Google kijken zien we dat heel veel singles zoeken op gratis datingsites.

Gratis dating, ook na inschrijven

Veel datingsites willen de gratis inschrijving nog wel eens een keertje als lokkertje gaan gebruiken, hoewel dit steeds minder vaak voor lijkt te komen. Dan heb je jezelf aangemeld en heb je uiteindelijk iemand gevonden bij jou in de buurt die je wel ziet zitten, maar zodra je contact wilt leggen, moet je eerst betalen. Credits kopen of een abonnement nemen.

gratis datingsites als KnuzGelukkig zijn er meer dan genoeg dating sites die zeggen dat gratis ook zo zal blijven. Daar kun je voldoende op doen en uit de reacties die je op sommige websites leest zijn er meer dan genoeg relaties uit ontstaan. Vaak wordt er het beeld geschept dat als je niets hoeft te betalen, het ‘waarschijnlijk ook wel niets zal zijn’. Dat hoeft niet zo te zijn.

Vandaag de dag zitten er tussen alle slechte datingsites best een paar goede, waaronder bijvoorbeeld Knuz. Op zich is het jammer dat alle singles die niet willen betalen voor een datingsite zo verspreid zijn over allerlei kleinere sites. Daarnaast heb je ook nog gratis dating apps, als Tinder. Ook Tinder heeft betaalde functies, maar om te kunnen daten is alles wat nodig is kosteloos beschikbaar. Tinder verdient haar geld aan singles die meer willen kunnen swipen, of mannen/vrouwen buiten hun eigen regio willen kunnen zien.

Voor niets gaat de zon op

Zijn de eigenaren van gratis dating sites dan filantropen of zo? Betalen zijn de kosten van hun site uit eigen zak? Nee, natuurlijk niet. Meestal verdienen dit soort sites heus wel geld, maar niet aan betaalde abonnementen.

Zo staat er vaak reclame op volledig gratis site, of word je gevraagd lid te worden van concurrerende, betaalde sites. Soms kun je deze reclame afkopen. Sommige sites hebben een hele dating-vergelijker met betaalsites opgenomen, net als wij overigens.

Verder is het maar de vraag wat er met je persoonsgegevens gebeurt. ‘When a product is free you are the product’ is een uitdrukking die je wellicht kent. Lees altijd goed de voorwaarden; wellicht wordt je persoonlijke informatie doorverkocht aan bijvoorbeeld commerciële datingsites of andere bedrijven.

Voordelen van internetdating in het algemeen

Als je uit gaat, kom je nooit zoveel mensen tegen die op zoek naar een partner zijn of die het in ieder geval heel duidelijk kenbaar maken. En dat is bij online dating sites wel het geval. Het is niet alleen daarom dat er zo ongelooflijk veel mensen staan ingeschreven, daten via het internet is ook weer helemaal ‘hot’.

Daarbij zijn er ook genoeg mannen en vrouwen die het heel moeilijk vinden om iemand zomaar aan te spreken, helemaal als het om dit soort dingen gaat. Dan is het internet toch de aangewezen plek om contact te leggen?

Als je uiteindelijk de stap hebt gezet om op zoek te gaan naar een leuke relatie en je hiervoor het internet wilt gebruiken, is het best voor te stellen dat je misschien wat terughoudender gaat worden, zodra je er ineens achter komt dat je alleen afspraakjes kunt maken als je betaalt. En dat is toch jammer, helemaal als je zou weten dat dating gratis kan zijn. Je leest het goed. Je hoeft dus lang niet altijd geld neer te tellen om via een datingsite een leuke man of vrouw te vinden waar het mee klikt.

Ervaringen met volledig gratis datingsites

Als je lid bent (geweest) bij een van bovenstaande sites uit dit overzicht, dan horen we graag jouw ervaring. Zijn er nog datingsites zonder kosten die we zouden moeten toevoegen aan dit overzicht? Neem dan even contact met ons op. Datingsite kiezen? Gebruik onze keuzehulp.

16 Likes