Be2

Be2 is een datingsite die je op basis van een persoonlijkheidstest partneraanbevelingen doet. Via deze methode zou de de site je goed kunnen matchen. Er zijn echter veel klachten over deze datingsite. De prijzen liggen hoog en het aantal leden op deze dating site lijkt een stuk lager te liggen dan ze beweren. Ook bij de aangegeven man-vrouw verhouding plaatsen we onze vraagtekens.

Be2: ‘vindt de perfecte match voor u’.

 • Werkt met partneraanbevelingen op basis van een persoonlijke test.
 • Valt naar eigen zeggen eerder onder relatiebemiddeling dan dating.
 • 57% vrouwen, 43% mannen zijn lid volgens de site.
 • In veel landen actief.
 • Gratis aanmelden.
 • Hoge abonnementsprijzen.

Be2

Inschrijven

Schrijf je in met een mail-adres en een zelfgekozen wachtwoord. Deze datingsite kent geen inschrijving via Facebook. Hierna volgt gelijk een vragenlijst zodat ze je aan interessante mensen kunnen voorstellen. Je krijgt meestal 2 opties; zoek je bijvoorbeeld iemand die spannend is of juist gebalanceerd. Een avontuurlijk iemand of rustig iemand, et cetera. De persoonlijkheidstest is ook gratis, net als de inschrijving. Na het invullen van je uiterlijke kenmerken is je inschrijving compleet. Bezoek Be2.nl

Dan wordt het interessant: je kunt dan een vinkje uitvinken bij de tekst: ‘Ik wil tijd besparen en mijn succes bij be2 vergroten met de gratis persoonlijke berichtenservice. Met deze service krijgt mijn profiel maximale zichtbaarheid. Als ik voor deze service kies, stuurt be2 namens mij berichten naar mijn matches, om hen op de hoogte te houden van mijn activiteiten op de site.’

Als je dit niét uitvinkt worden er dus namens jou berichten gestuurd naar andere leden, zonder dat je dat zelf weet. Ik raad je aan dit uit te vinken.

Vervolgens word je gevraagd een foto te uploaden. ‘Slechts 3% van alle vrouwen reageert op profielen zonder foto’s’ staat er, en dat zal absoluut zo zijn. Je kunt hier ook bij aangeven of iedereen of foto’s mag zien, of dat iemand dat alleen na jouw toestemming mag.

intro be2

Profielen

Je matches staan gerangschikt naar de waarde waarmee zij bij je zouden passen: de zogenaamde ‘Be2 index’. Foto’s zijn niet te zien bij de profielen, wel leeftijd, beroep en woonplaats. Als je op de profielen klikt zie je al meer info, waaronder opleidingsniveau, uiterlijke kenmerken en talen.

Als je op de Be2 index klikt krijg je meer info over waarom je wel of niet ij elkaar past. Je krijgt te zien hoe jij en je potentiële date scoren op vlakken als rationaliteit/emotionaliteit, traditie/vernieuwing et cetera. Ook geeft de datingsite aan in hoe jullie van elkaar verschillen op die vlakken. Zo te zien kun je ook een gratis bericht sturen.

De zoekfunctie is nogal vaag. Je kunt namelijk wel zoekcriteria ingeven, maar je ‘nieuwe matches worden pas na 24 uur geleverd’. Er wordt dus niet direct in het systeem gekeken welke profielen aansluiten op je zoekcriteria. De zoekfunctie is wel vrij uitgebreid.

Gebruiksvriendelijkheid

Zonder abonnement kun je eigenlijk niet veel. De site reageert redelijk snel, en de zoekfunctie ziet er aardig uit.

Betrouwbaarheid

Dat er aanzienlijk meer vrouwen dan mannen staan ingeschreven lijkt ons uitermate onwaarschijnlijk. Gezien de vele klachten (zie onder) en een klantenservice die slecht bereikbaar is schalen we deze datingsite qua betrouwbaarheid niet hoog in. Ook het ontbreken van het Veilig Daten Keurmerk, Thuiswinkel Waarborg of welk keurmerk dan ook betekent weinig goeds.

App

Be2.nl biedt naast haar website ook een app aan welke je kan downloaden voor Android en Iphone.

Het downloaden van deze app is gratis. Je kunt gewoon inloggen met je bestaande account.

Be2 kosten abonnement

 • 3 maanden € 49,90 per maand
 • 6 maanden €29,90 per maand
 • 1 jaar € 24,90 per maand

Inschrijven en de test doen is gratis.

Bovenstaande prijzen gelden wanneer je in één keer betaald. Bij maandelijks betalingen liggen de tarieven iets hoger. Je kunt betalen met creditcard of ideal.

De prijzen bij Be2 liggen hoger dan bij vrijwel alle andere datingsites. Dat de kosten hoger zijn komt mede door de persoonlijkheidstest. Check altijd de meest actuele abonnementsprijzen op de datingsite zelf, want deze kunnen inmiddels veranderd zijn.

Acties en kortingen

Deze dating site staat niet bekend om haar kortingsacties, coupons of andere tijdelijke aanbiedingen. Daarbij is deze site een stuk duurder dan bijvoorbeeld Relatieplanet. andere datingsites met een persoonlijkheidstest zijn Elite Dating en Parship, beide ook niet bepaald de goedkoopste.

Be2 opzeggen

Log in op je profiel, ga naar mijn Profiel –> Instellingen –> Profielstatus bewerken –> Klik op ‘Wissen’. Let op: als je hier je profiel wist, kun je dit niet meer ongedaan maken. Let op dat je een betaald abonnement op tijd opzegt! (zie onder).

Bedrijfsgegevens

Be2 S.à.r.l.
13 rue du Commerce
L-1351 Luxembourg
www.be2.nl
e-mail adres: [email protected]
Geen telefoonnummer bekend

Social Media

Be2 op Facebook
Be2 op Twitter

intro be2

Klachten over Be2

Er zijn erg veel klachten over Be2 te vinden. De klantenservice zou erg slecht bereikbaar zijn en mail negeren, ook wanneer je wilt opzeggen. Er zouden erg weinig leden zijn (vele minder dan de miljoen die aangegeven staat). Iemand schrijft ook dat er fictieve profielen door de datingsite zélf zouden worden geplaatst en dat dit ook in de voorwaarden zou staan. Wij konden dit echter niet in de voorwaarden vinden.

Ook zou men snel dreigen met een incassobureau als je niet tijdig betaalt of weigert te betalen. Wees op tijd als je een betaald lidmaatschap wilt opzeggen! Een jaarabonnement dient 2 maanden voor het verstrijken opgezegd te worden om verlenging te voorkomen. Er zijn dermate vele klachten over deze datingsite dat we hem niet aanraden.

Commercial

Deze datingsite adverteert zelden nog, maar dit reclamespotje vonden we nog op Youtube. Deze reclame lijkt al wel minimaal 5 jaar oud te zijn.

Onderaan kun je gebruikerservaringen lezen van daters die reeds ervaring met deze datingsite hebben. Je kunt ook zelf een review-analyse over Be2.nl achterlaten. We zijn benieuwd naar je ervaringen, zowel positieve als negatieve. Komen jouw ervaringen overeen met onze review? Wat vind je van de persoonlijkheidstest en kosten van deze datingsite? Is het aanbod van singles hoog (genoeg) of klopt er niks van? Zou je deze dating site aanraden of net als wij afraden aan andere lezers?

Gratis inschrijven op Be2

Be2 reviews (1)

 1. AUTHORRobert

  on 31 maart 2015 at 10:43 - Beantwoorden

  Na het kijken van boer zoekt vrouw dacht ik bij mezelf : Laat ik me maar eens inschrijven op een datingsite. Be2 is dit uiteindelijk geworden, tot nu toe heb ik goede ervaringen met Be2. Ik hou jullie op de hoogte.

Plaats een review / deel je ervaring

Heb je zelf ervaringen met deze of andere een datingsite? Laat dan een review achter, op deze manier wordt het vergelijken van datingsites nog makkelijker in de toekomst.