Je kunt de afbeeldingen niet slepen; Pepper bepaalt waar ze komen te staan. Dit kan betekenen dan die leuke ski-foto van jou net half achter je profielfoto verdwijnt. Je profielfoto staat namelijk voorop en altijd op dezelfde plek. Omdat je profielfoto in de leden-overzichten op zowel website als app niet al te groot worden weergegeven, is het aan te raden hiervoor een foto te kiezen waar je hoofd ‘groot’ en duidelijk op staat.

Je datingprofiel verrijken met Youtube-video’s

Als iemand in zijn of haar profiel een Youtube-video heeft geplaatst, en je klikt hierop, dan kun je deze niet vooruitspoelen door in de loopbalk te klikken. Best irritant, alhoewel je dit simpel oplost door op het Youtube-icoon te klikken en de video in een nieuw venster af te spelen. Daarbij, het gros van de singles kiest voor louter afbeeldingen in het profiel. YT-video’s zijn eerder uitzondering dan regel.

De zoekfunctie van Pepper.nl

De zoekfunctie van Pepper is tamelijk beperkt, zeker als je die vergelijkt met bijvoorbeeld die van Lexa. Waar je bij Lexa op tal van criteria kunt zoeken is dit bij Pepper niet het geval, alhoewel je als Full Member over een iets uitgebreidere zoekfunctie beschikt dan als gratis lid. Je kunt dan op opleidingsniveau filteren.

Verder is de zoekfunctie dus vrij summier. Hier zit vast een gedachte achter. Bij Pepper is het leuk voor iemand te vallen op basis van het profiel, en de indruk die hij of zij met haar foto’s wekt. Als je in je zoekopdracht te veel criteria zou opgeven dan vallen een hoop profielen buiten de boot. Zonde toch? Verder heeft Pepper ook minder leden dan bijvoorbeeld Lexa of Relatieplanet. Dit zou ook een reden kunnen zijn om de zoekfunctie niet te uitgebreid te maken. Bij te veel criteria verschijnt er dan niemand in je zoekresultaten.

Echter zou ik het wel prettig vinden om bijvoorbeeld rokers uit te kunnen sluiten uit de zoekresultaten. Met de huidige zoekfunctie kan dit niet. Terwijl wel of niet roken wel iets is dat je in je profiel aangeeft. Zo zijn er wel meer voorbeelden, zoals lengte. Hierdoor spit je wat meer profielen door dan strikt noodzakelijk, maar dit is ook wel weer leuk, mits je de tijd hebt.

pepper

Korting op je Pepper abonnement

De verleiding is groot om, om berichten te kunnen sturen en lezen, gelijk een betaald abonnement af te nemen bij Pepper. Als je dit wil moet je dat zeker doen, het is geen overdreven dure datingsite (en inschrijven is sowieso gratis).

Op het moment van schrijven zijn de kosten van Pepper als volgt:

  • € 8.50 per maand bij afname van een jaarabonnement
  • € 9.95 per maand bij een abo van 6 maanden
  • € 15.- per maand bij een abo van 3 maanden
  • € 25.- per maand bij een abo van 1 maand, voor de optimisten onder ons

Maar je kunt ook even wachten. Na 5 dagen gratis lid te zijn geweest kreeg ik via de mail 30% korting aangeboden. En dit gold voor alle abonnementen! Dit aanbod was in mijn geval 3 a 4 dagen geldig, dus houd dit in de gaten. Sowieso weet ik niet zeker of dit standaard gebeurt, of dat dit een eenmalige actie was. Kreeg jij ook korting aangeboden? Laat even een comment achter hier onder. Ook naar je verdere ervaringen met Pepper ben ik natuurlijk benieuwd.

kosten pepper dating