09maart
Dating in the Dark

Dating in the Dark

Dating in the dark, ken je dat? Het is een interessant experiment, maar daarnaast ook een televisieprogramma. Speelt uiterlijk een rol in de liefde, zou je verliefd kunnen worden op iemand waar je het uiterlijk niet van kent?

Het is hartstikke spannend om dit zelf een keer uit te proberen en dat is gemakkelijker dan je denkt. Wist je dat je via online dating eigenlijk mee kunt doen aan dating in the dark? Je ziet een foto van de ander, maar ziet die leuke single er daadwerkelijk zo uit? Er is sprake van wat onzekerheid, waardoor je volledig op het innerlijk en karakter af kunt gaan. Hebben jullie leuke gesprekken samen?

Datingprogramma op RTL5

Dating in the dark is daarnaast een televisie programma geweest op RTL5, dat al in 2009 werd uitgezonden. Zes vrijgezellen werden onder één dak geplaatst, om daar een tijdje te wonen. De mannen werden van de vrouwen gescheiden gehouden, zodat ze elkaar in het dagelijks leven niet konden zien. Alleen in de Dark Room hadden zij de mogelijkheid om elkaar te leren kennen. De mannen en vrouwen konden elkaar niet zien en elkaar daarom niet op het uiterlijk beoordelen. Inmiddels is het programma van de buis; en helaas kun je op de site van RTL ook geen oude afleveringen meer bekijken.

In plaats daarvan dienden de kandidaten af te gaan op de klik die ze voelden, al konden ze natuurlijk ook luisteren, ruiken en voelen om elkaar beter te leren kennen. Het mooie van Dating in the dark op RTL5 was dat de singles na enkele dates aan elkaar onthuld werden. Vervolgens was het de vraag of het uiterlijk een belangrijke rol speelt in de liefde. Bleven de kandidaten bij hun gevoelens, zelfs wanneer het uiterlijk tegenviel? Of kozen ze er aan de andere kant voor toch het uiterlijk de boventoon te laten spelen en af te zien van hun spannende dates met die leuke single?

Werkt dating in the dark?

In principe zou Dating in the dark uitstekend moeten werken, aangezien we ons dan niet kunnen laten verleiden door het uiterlijk van de ander. In plaats daarvan kan er echte liefde ontstaan, op basis van gedeelde interesses en bijvoorbeeld de manier van omgaan met elkaar. Via online dating kun je zelf deelnemen aan een dergelijk experiment, door niet direct (duidelijke) foto’s met elkaar uit te wisselen. Probeer een aantal keer gesprekken te voeren en merk of het klikt. Is dat het geval? Spreek dan na een tijdje een keer af om na te gaan in hoeverre het uiterlijk meeweegt in je beslissing.

Meedoen?

Zouden onze lezers mee willen doen aan dit dating-programma op televisie? Of zijn er betere programma’s dan Dating in the Dark als je een nieuwe liefde wilt vinden? Kennen jullie wat dat aan gaat onze dating keuzehulp al?

6 Likes